Pieslēgties
Pieslēgties

Raksti

Oclean X Pro Elite elektriskās zobu birstes atsauksme

Oclean X Pro Elite elektriskās zobu birstes atsauksme

Iedomājies, ka esi iztīrījis zobus, bet joprojām nejūties pārliecināts, vai esi kārtīgi iztīrījis visas zonas. Sasveicinies ar Oclean X Pro Elite elektrisko zobu birsti — tā ir ar izsmalcinātu dizainu un skārienjutīgu ekrānu, kas norāda uz neiztīrītajām zonām.


Bet šeit ir labākā daļa: zobu birstei ir arī mobilā aplikācija. Šī aplikācija izveido personalizētus zobu tīrīšanas plānus, sniedz informāciju par birstes galviņas nomaiņu un pat sniedz detalizētus pārskatus par zobu tīrīšanas paradumiem. Tas ir tāpat kā zobārsts tavā telefonā. Kāpēc samierināties ar kaut ko parastu, ja vari par pieejamu cenu iegūt Oclean X Pro Elite?

Autors: Toms Kleinšmits

Papildu informācija:

Atjaunots: 11. aprīlis 2024

Plusi / Mīnusi

Plusi:

Ilgs akumulatora darbības laiks;

Bezvadu uzlāde;

Vienkārši lietojams ekrāns;

Par pieņemamu cenu;

Pievilcīgs dizains.

Mīnusi:

Nav krāsu opcijas;

Aplikācija ir nevajadzīga un ar liekām funkcijām.

Īsumā:

  • Zobu birste, kas ieguvusi atzītu dizaina balvu? Eleganta zobu birste, kas skaisti izskatīsies vannas istabā.


  • Elektriskā zobu birste ar skārienjutīgu ekrānu. Izpētu visas funkcijas.


  • Kā Oclean X Pro Elite izmanto 6 asu žiroskopu, lai noteiktu tīrīšanas rezultātu? Reāllaika atskaite.


  • Vizuālais attēlojums, kas izceļ nepietiekami notīrītas zonas? Veido rūpīgākus zobu tīrīšanas paradumus ar X Pro Elite.


  • Cik izturīgs ir Oclean X Pro Elite modelis? Veicu ūdensizturības un kritienu testu.

Oclean ir Xiaomi apakšzīmols, uzņēmums, kas vislabāk pazīstams ar saviem tālruņiem. Taču tas ražo arī vairākus citus viedos veselības un skaistumkopšanas produktus, tostarp elektriskās zobu birstes.


Oclean X Pro Elite, kuru es izmēģinu šoreiz, ir vidējā cenu kategorijā. Zobu birste ir pārdomāta, ar jaudīgu motoru, kas ir kluss pat augstākajos iestatījumos. Tā krāsainais, skārienjutīgais ekrāns ir viegli lietojams (pat tad, ja to lieto ar mitrām rokām), un tas ļauj viegli izvēlēties vēlamo režīmu un intensitāti.


Interesantākais ir tas, ka šim modelim ir iebūvēts sešu asu žiroskops, kas izseko zobu birstes novietojumu tīrīšanas laikā, lai parādītu, kuras zonas ir pienācīgi iztīrītas un kuras nav.


Oclean X Pro Elite komplektā nāk ļoti noderīgs sienas stiprinājums - magnētiskais turētājs, kas droši piestiprinās pie jebkuras sienas un birste skaisti stāv savā vietā. Tad, kad nepieciešama uzlāde, komplektācijā ir iekļauts bezvadu uzlādes statīvs, kas ir drošākais uzlādes veids ierīcēm, kas saskaras ar mitrumu.

Kas ir iepakojumā?

  • Oclean X Pro Elite elektriskā zobu birste
  • 1 maiņas galviņa
  • Magnētiskais birstes turētājs, ko pievienot pie sienas
  • USB uzlādes kabelis
  • Lietošanas instrukcija


Ceļojuma futlāris nav, taču to var iegādāties atsevišķi.

Oclean X Pro Elite tehniskā specifikācija

Tīrīšanas jauda: 84 000 kustību minūtē

Akumulatora darbības laiks: līdz 35 dienām

Režīmi: 4 (standarta režīms, jutīgiem zobiem, masāžas režīms un baltinošais režīms) un 32 intensitātes

Skārienjutīgs ekrāns: uzrāda tīrīšanas laiku un 8 zonu kvadrantu

Aplikācija telefonā: Personalizējams tīrīšanas plāns, uzgaļa nomaiņas atgādinājums, tīrīšanas atskaite

Uzlāde / Uzlādes laiks: Bezvadu / 3,5h

Garantija: 2 gadi

Ūdensizturība: IPX7

Svars: 100g

Garums kopā ar uzgali: 24.6cm

Platums resnākajā vietā: 2.1cm

Skaļums: <45 dB

Programmas

X Pro Elite ir četri režīmi: Standarta, Jutīgiem zobiem, Masāžas, Baltinošais.

Izvēloties kādu no šiem četriem ir iespēja mainīt tīrīšanas intensitāti. Ir 32 dažādi intensitātes līmeņi. 1 ir zemākais un maigākais, savukārt 32 ir spēcīgākais.


Manuprāt, 32 dažādas intensitātes ir par daudz un atšķirību starp tiem nevar noteikt. Ir skaidras atšķirības starp 1, 15 un 32. Tomēr trīs vai pat piecus līmeņus būtu vieglāk pārvaldīt. Ikdienā izmantoju standarta režīmu, ar lielāko intensitātes līmeni.


Lielākajai daļai tīrīšanas režīmu pēc noklusējuma ir 2 minūšu taimeris. Taču ekrānā var mainīt tīrīšanas laika ilgumu. Var izvēlēties 2 minūtes, 2 minūtes 30 sekundes un 3 minūtes. Sīkāka tīrīšanas režīmu pārvaldība ir pieejama mobilajā aplikācijā.

Pēc aktivizēšanas ekrānā tiek parādīts:

  • Atlikušais akumulatora līmenis (kā ikona, nevis procenti);
  • Iestatītais tīrīšanas režīms;
  • Iestatītā tīrīšanas intensitāte;
  • Kad birstei tiek ieslēgta tīrīšana, ekrānā parādās animēts žoklis, kurā parādās intensitātes līmeņa numurs, izmantotā tīrīšanas režīma nosaukums un taimeris.


Ik pēc 30 sekunžu intervāla, birstes motors ievibrējas, kas nozīmē, ka laiks pāriet no viena kvadranta uz citu. Mutei ir 4 kvadranti (augšējā labā pusē, kreisā, apakšējā labā un apakšējā kreisā). Ideja ir tāda, ka katra kvadranta tīrīšanai jāpavada 30 sekundes. Šajā kvadrantā ir jānotīra zobu ārējā, iekšējā un sakošanas virsma. Pēc tam zobu birste pati izslēgsies, norādot uz tīrīšanas beigām.

Funkcijas

Birste ir aprīkota ar skārienjutīgu ekrānu. Kad tīrīšana ir beigusies, ekrānā tiek parādīts tīrīšanas rezultāts un kopējais tīrīšanas laiks. Šis rādītājs ir balstīts uz to, cik labi ir iztīrīti visi zobi. Tīrīšanas rezultātu nosaka rokturī iebūvētais 6 asu žiroskops, kas izseko zobu birstes novietojumu tīrīšanas laikā.


Ekrānā ir redzams animēts žoklis, ka ir paredzēts, lai izceltu tās zobu virsmas, kuras nav pietiekami iztīrītas. Tās virsmas, kurām ir norādīta balta krāsa, ir labi notīrītas, taču tās, kas ir zilā krāsā, nav labi notīrītas.


Pēc tam šie dati tiek saglabāti aplikācijā, lai varētu sekot līdzi zobu tīrīšanai ikdienā. Ja ģimenei ir vairākas Oclean X Pro Elite zobu birstes, tad aplikācijā ir ģimenes režīms, kas ļauj pārraudzīt citu ģimenes locekļu tīrīšanas veiktspēju.

Daudziem no mums ir nepareizi zobu tīrīšanas paradumi. Mēs, iespējams, to neapzināmies, tāpēc laika gaitā tas var izraisīt mutes veselības problēmas. Ideja šīm funkcijām ir brīdināt par vietām, kuras neesi labi iztīrījis un atgriezties tās labot. Mērķis ir mūs mudināt tīrīt mazliet labāk.

Mobilā aplikācija

Oclean aplikācija ir pieejama operētājsistēmām iOS un Android, un to ir vienkārši iestatīt - vienkārši jāreģistrē konts. Kad zobu birste tika savienota ar telefonu, pamanīju, ka tā ir pilna ar nevajadzīgām funkcijām (tostarp iespēju izvēlēties fona tapeti, kas atbilst vannas istabai).


Īpašs vari justies tajā brīdī, kad ieraugi 12 dažādas programmas, kuras vari pielāgot savām zobu vajadzībām: piemērotas periodontīta slimniekiem, balināšanai, breketu tīrīšanai u.c. Zobu birste arī bez aplikācijas piedāvā dažādus tīrīšanas režīmus un intensitātes, tāpēc liekas, ka aplikācija sarežģī lietas ar īpašām mutes higiēnas programmām.


Ja šķiet, ka visa ir par daudz, atvēru “Smart push”, un te tiek piedāvāts ievadīt dažus datus par zobiem un dzīvesveidu, ko lietotne izmantos, lai ieteiktu konkrētu iestatījumu, piemēram, tiem, kuri smēķē, dzer sarkanvīnu vai šobrīd taisno zobus ar breketēm. Sākotnēji tas var šķist interesanti, bet pēc tam, iespējams, to nemaz neizmantosi.


Var iestatīt vēlamo tīrīšanas laiku, kas ir līdz 4 minūtēm. Pat to uzstādīt īpaši precīzu, līdz 2 minūtēm un 37 sekundēm.

Ergonomika

Paņemot rokās Oclean X Pro Elite, tā liekas gludāka nekā daudzas citas elektriskās zobu birstes, ko esmu izmantojis. Pēc sajūtām varu apstiprināt, ka šī ir “elite” versija visās tās izpausmēs - viegla, gluda, ērti turēt, kantainums ir ideāli piemērots, lai to varētu viegli grozīt. Zem ekrāna ir pietiekami daudz vietas rokai, lai varētu kontrolēt tīrīšanu. Kopumā ļoti ērta lietošanai.


Zobu birste automātiski “pamostās”, kad to paņem rokās un uzreiz nospiežot pogu var sākt darbu ar jau iepriekš uzstādītiem iestatījumiem.

Dizains

X Pro Elite ir pieejama vienā krāsā: gaiši pelēkā, ar nedaudz teksturētu, matētu virsmu, kas sniedz nedaudz papildus saķeri mitrām rokām. Šī krāsa ir ļoti eleganta un man šķiet pievilcīga. Jāsaka, ka šis ir vienīgais Oclean modelis, kam nav citu krāsu opciju.


2019. gadā Oclean saņēma “Good design award” balvu, kas ir viena no četrām pasaules iespaidīgākajām dizaina balvām.


Tāpat zobu birste eleganti izskatās vannas izstabā, kad birstes turētājs ir pievienots pie sienas.

Oclean X Pro Elite Lietošanas pieredze

Zobu birstei ir automātiska “pamošanās” funkcija, kas nozīmē, ka, paceļot zobu birsti, tā piefiksē šo kustību un ieslēdzas birstes rokturī iebūvētais ekrāns. Pēc tam vienreiz nospiežot pogu, tā sāks darboties iestatījumā, kurš pēdējais tika lietots, kas ir ļoti ērti un katru reizi nav jāievada režīmi no jauna.


Lietojot Oclean X Pro Elite, es ne tikai varu apliecināt ierīces kluso darbību, kas ir <45 dB, bet arī tā nerada pārmērīgu vibrāciju uz maniem zobiem vai smaganām. Ļoti patīk kā tā darbojas jaudīgākajā režīmā, nav pārāk spēcīga, tieši perfekti maniem zobiem.


Tā krāsainais, skārienjutīgais ekrāns ir viegli lietojams pat tad, ja to lieto ar mitrām rokām. Ekrānā ir viegli iestatīt režīmus, tas ir intuitīvs un saprotams.

Izturība

Kā jau minēju iepriekš, tad X Pro Elite ir matēts pārklājums, kas rada pretslīdes efektu, tāpēc tā kritīs uz zemes retāk. Šim modelim ir arī IPX7 ūdensizturības pakāpe, kas nozīmē, ka droši to vari iemērkt ūdenī un birste turpinās darboties. Raksta turpinājumā varēsi aplūkot gan ūdensizturības testu, gan kritiena testu.

Zobu birstes kopšana

  • Pēc katras zobu mazgāšanas reizes noskalo zem tekoša ūdens.
  • Katru mēnesi ieteicams noņemt birstes galviņu un notīrīt metāla savienojumu. Tas ne tikai uzlabos birstes darbību, bet arī pagarinās tās kalpošanas laiku.

Maiņas uzgaļi

Zobārsti iesaka mainīt zobu birstes uzgali ik pēc trim mēnešiem, jo tā ir augsne baktērijām, tostarp tām, kas var izraisīt smaganu slimības un citas mutes veselības problēmas.


Visi Oclean uzgaļi der visiem Oclean birstes modeļiem.


Regulāra zobu birstes uzgaļa nomaiņa palīdz novērst kaitīgo baktēriju uzkrāšanos, samazinot infekcijas risku.

Tīru zobu sajūta

Modelis jaudīgākajā režīmē spēj kustināt sariņus līdz pat 84 000 reizēm minūtē. Pat jaudīgākajā iestatījumā zobu birste joprojām ir klusa, tāpēc netraucēsi nevienam mājiniekam, kas guļ, kamēr tu tīri zobus.


Mani zobi pēc sajūtām liekas ļoti tīri pēc katras lietošanas reizes. Elite modelis un arī visas citas Oclean zīmola zobu birstes darbojas ar soniskajām kustībām. Šo kustību skaitu nosaka tīrīšanas režīms un izvēlētā intensitāte.


Ar soniskajām zobu birstēm ir jāatceras, ka pašam nav jātīra zobi, ir tikai jāpārvieto birste no vienas vietas uz otru.

Aplikuma tests (pirms un pēc)

Veicu aplikuma testu, izmantojot specializētas tabletes, kas iekrāso aplikumu uz zobiem, ko pēc tam notīrīju ar X Pro Elite elektrisko zobu birsti. Rezultāti bija pārsteidzoši. Pēc aplikuma tabletes sakošļāšanas, ļāvu tai mijiedarboties ar aplikumu uz maniem zobiem, par ko liecina spilgti zilais krāsojums. Zobu birste efektīvi noņēma aplikumu, atstājot manus zobus tīrus un gludus.

Baterija un lādēšana

Kā notiek lādēšana?

Lādētājs ir izgatavots no mīksta silikona uz kura ir ērti uzlikt birsti. Tā kā tā ir USB uzlādes ierīce, tad lietotājiem jābūt pieejamai USB uzlādes kontaktligzdai, jo tā nav iekļauta komplektā.


Ja nav USB kontaktligzda, tad to var ērti pievienot datora USB portam.


Pats uzlādes statīvs ir apļveida, kas ir aptuveni 6 cm plats. Centrā ir apļveida padziļinājums, uz kura var uzlikt zobu birsti. Statīvā ir pievienots USB kabelis, kas ir apmēram 80 cm garš.


Uzlādes laikā Elite displejs iedegsies, lai parādītu uzlādes statusu. Varat arī redzēt precīzu akumulatora procentuālo daudzumu, izmantojot viedtālruņa lietotni.

Cik ilga ir uzlāde?

Zobu birste tiek uzlādēta 3,5 stundās, izmantojot komplektācijā iekļauto bezvadu uzlādes statīvu. Elite modelī ir ievietots uzlādējams litija jonu akumulators. Tā ietilpība ir 800 mAh, un ar vienu uzlādi tas kalpos 35 dienas, ja viens lietotājs tīra zobus divas reizes dienā.

Kā zināt, kad nepieciešama uzlāde?

Kad akumulators sāk izlādēties, uz ekrāna parādās sarkans aplis, kas rāda, ka nepieciešama uzlāde.

Kritiena tests

Lai pārbaudītu Oclean X Pro Elite zobu birstes izturību, veicu kritiena testu no viena metra augstuma un novērtēju izturību no dažādiem leņķiem.


  • Nometu zobu birsti uz sāniem, imitējot izplatītu nejauša kritiena scenāriju.
  • Pēc tam nometu zobu birsti tā, lai birstes galviņa būtu uz leju.
  • Visbeidzot, metu birsti ar apakšējo daļu uz leju.


Secinājumi ir diezgan iepriecienoši, jo pilnīgi nekas birstei nenotika pēc šiem trīs kritieniem.

Ūdensizturības tests

Novērtēju arī Oclean X Pro Elite ūdensizturības spējas, iegremdējot birsti ūdenī uz divām minūtēm un ieslēdzot to tīrīšanas režīmā. Pēc ilgstošas iegremdēšanas, elektriskā zobu birste turpināja darboties nevainojami, demonstrējot tās izcilo ūdensizturīgo dizainu un IPX7 ūdensizturības līmeni.


Šis tests apstiprina X Pro Elite spēju izturēt ūdens iedarbību, neapdraudot funkcionalitāti. Vai tās ir nejaušas šļakatas lietošanas laikā, vai arī tā būtu birstes iekrišana vannā. Oclean X Pro Elite elektriskā zobu birste ir aprīkota tā, lai izturētu ikdienas izaicinājumus. Vari droši tīrīt zobus vannā vai dušā

Fināla viedoklis par Oclean X Pro Elite

Tā kā režīmi un intensitātes ir diezgan plašā klāstā, tad noteikti var atrast sev piemērotāko. Ikdienā izmantoju “standarta” režīmu un 32. intensitāti. Uz jaudīgāko intensitāti nav pārāk spēcīga jauda, tieši perfekts balanss.


Skārienjutīgais ekrāns priekš manis liekas funkcionāls un vienkārši lietojams. Aplikācijā retu reizi ir interesanti apskatīt savu tīrīšanas veiktspēju, taču ikdienas lietošanai tā nešķiet vajadzīga, tāpat arī lielākā daļa no funkcijām aplikācijā ir nenozīmīgas.


Nevar noliegt, ka šī ir viena no klusākajām elektriskajām zobu birstē, ko esmu lietojis. Tas bija uzreiz pamanāms, kad es to pirmo reizi izņēmu no kastes un ieslēdzu. Materiāls un apstrādes kvalitāte ir augstākajā līmenī, tā itkā birste būtu no dārgā gala.


Ļoti patīk magnētiskais stiprinājums pie sienas, kas nāk komplektā. Stiprinājums palīdz uzturēt kārtīgu vannas istabu, kā arī uztur zobu birstes galviņu tīru un higiēnisku.


X Pro Elite modelim ir arī lielais komplekts Premium Set par izdevīgu cenu. Premium komplektā ir septiņas maiņas galviņas un ceļojumu futlāris. 

Kam Oclean X Pro Elite ir piemērots?

Tehnoloģiju entuziastiem: tiem, kam patīk progresīvas tehnoloģijas un uzlabotas funkcijas, Oclean X Pro Elite ir ar skārienjutīgu ekrānu un aplikāciju, tāpēc uzrunās tos, kas interesējas par jaunākajām tehnoloģijām, protams, šī nav Oclean jaunākā versija, tāpēc aplūko arī citus modeļus, kas pārsteigs ar savām funkcijām.


Budžeta variants: ar savu pieejamo cenu Oclean X Pro Elite zobu birste ir lieliski piemērota tiem, kas meklē kaut ko interesantāku un jaunāku par klasisko elektrisko zobu birsti. Cena ir zema salīdzinot ar funkcijām, ko birste piedāvā.

Kam Oclean X Pro Elite var nebūt piemērots?

Vienkāršības piekritējiem: Oclean X Pro Elite tehniski itkā ir viegli lietojama, taču gados vecākiem cilvēkiem šis skārienjutīgais ekrāns var radīt grūtības. Nederēs tiem, kas par prioritāti uzskata vienkāršību.


Cilvēkiem ar sliktu redzi: Jāpiemin, ka skārienjutīgais ekrāns var būt nepiemērots cilvēkiem ar redzes traucējumiem, jo ekrāns ir mazs.

Alternatīvas

Oclean X Pro: Šis modelis ir lētāks, taču ar nedaudz sliktāku ekrānu. Komplektā nāk klāt lādētājs, kas ir arī birstes magnēts, taču tas ir neparocīgāks.


Oclean X Pro Digital: Šis modelis ar daudz ko neatšķiras no Elite modeļa, taču lielajā komplektā nāk klāt arī ceļojumu futlāris, kurā var uzlādēt birsti. Ir vairāk krāsu opcijas.

Apskati citus Oclean modeļus

0 Komentāri
Pievienot Komentāru
Jūsu grozs ir tukš Turpināt
Pirkumu Grozs
Kopā:
Atlaide 
Atlaide 
SKU:
Aplūkot Detaļas
- +
Izpārdots