Pieslēgties
Pieslēgties

Raksti

Oclean Air 2 elektriskās zobu birstes atsauksme

Oclean Air 2 elektriskās zobu birstes atsauksme

Vai katru reizi ieslēdzot savu elektrisko zobu birsti baidies, ka pamodināsi visu māju? Tu atrodaties vannas istabā un mēģini mierīgi sākt savu dienu, bet zobu birste izklausās kā urbis, kas sagrauj rīta klusumu un pamodina visus mājiniekus.


Izmēģināju Oclean Air 2 elektrisko zobu birsti, kura pateicoties WhisperClean skaņas samazināšanas tehnoloģijai, ir tik klusa kā pelīte un vari dzirdēt savas domas. Vairs netraucēsi mājiniekus ar savu skaļo zobu birstes darbību. Ražotāji saka, ka šī ir pasaulē klusākā soniskā zobu birste. Pārbaudīsim, vai tā ir patiesība.

Autors: Toms Kleinšmits

Papildu informācija:

Atjaunots: 20.marts 2024

Plusi / Mīnusi

Plusi:

Ļoti klusa (<37 dB); 

Ļoti lēta;

Air 2T komplekts izdevīgs, jo klāt ir ceļojumu fulāris un turētājs;

Viegla, tikai 90g;

Mīnusi:

Tā kā birste ir viegla un plāna, tad rokās tā vibrē vairāk nekā citas.

Īsumā:

  • Budžetam draudzīga zobu birste, kas tīra tikpat labi kā luksusa modeļi. Tagad izcila zobu aprūpe ir pieejama ikvienam.


  • Pasaulē klusākā elektriskā zobu birste? Salīdzinu dažādus skaņu avotus.


  • Veicu ūdensizturības un kritienu testu. Vai Oclean Air 2 izturēja pārbaudi?


  • Fakti par uzgaļu maiņu. Kādus maiņas uzgaļus izvēlēties?

Šoreiz izmēģināju Oclean Air 2 elektrisko zobu birsti, kas zināma ar savu kluso darbību, izmantojot ultraskaņas trokšņu samazināšanas tehnoloģiju. Šis klusuma pakāpes rādītājs ir <37 dB.


Zobu birste, ko darbina iespaidīgs 80 000 kustību/min "Maglev" motors, nodrošina jaudīgu, taču maigu tīrīšanu. Ar savu izsmalcināto un vieglo dizainu, tā sver vien 90 g, tāpēc Oclean Air 2 zobu birste ir lieliski piemērota ceļojumiem. Ja iegādājas Air 2T komplektu, tad komplektā nāk ceļojumu futlāris, taču to var arī piepirkt klāt atsevišķi.


Tas vēl nav viss — Oclean Air 2 ir pieejams četrās košās krāsās: tulpju baltā, eikalipta zaļā, īrisa violetā un rozes rozā, ļaujot izvēlēties savam stilam piemērotāko. Ar diviem tīrīšanas režīmiem, tostarp standarta un maigo, var pielāgot tīrīšanas pieredzi savām vēlmēm.


Cenas ziņā ļoti izdevīga, jo tā iztīra tik pat labi kā dārgākās birstes. Protams, puse no zobu tīrīšanas darba gulstas arī uz lietotāju.

Kas ir iepakojumā?

  • Oclean Air 2 zobu birste
  • 1 maiņas galviņa
  • Magnētiskais USB lādētājs
  • Lietošanas instrukcija

Oclean Air 2 tehniskā specifikācija

Tīrīšanas jauda: 80 000 kustību minūtē

Akumulatora darbības laiks: līdz 30 dienām

Režīmi: 2 (maigais rīta režīms un stiprāks vakara tīrīšanas režīms)

Uzlāde / Uzlādes laiks: Magnētiskā ar USB / 2.5h

Garantija: 2 gadi

Ūdensizturība: IPX7

Krāsu pieejamība: tulpju baltā, eikalipta zaļā, īrisa violetā un rozes rozā

Svars: 90g

Garums kopā ar uzgali: 23.6cm

Platums resnākajā vietā: 2cm

Skaļums: <37 dB

Programmas

Oclean Air 2 piedāvā divus tīrīšanas režīmus: standarta tīrīšanas režīmu, kas ir noklusējuma režīms, un maigāku tīrīšanas režīmu, kas tiek aktivizēts nospiežot un 2 sekundes turot pogu.


Turklāt, tā atceras, kurā režīmā pēdējā reizē tīrīji zobus un nākamajā reizē sāks tīrīt ar to pašu režīmu.

Funkcijas

Zobu birstei ir 2 minūšu gudrais taimeris ar 30 sekudžu atgādinājumu par zonas maiņu.

Viena poga, lai pārslēgtos starp režīmiem, kas ir jāpietur 2 sekundes, lai pārslēgtos uz otru režīmu.


Viens no Oclean Air 2 pārstegumiem ir tā klusā skaņa, un es varu apstiprināt, ka šī zobu birste ir daudz klusāka nekā mana vecā elektriskā zobu birste. Es patiešām biju ļoti apmierināts ar to, cik liela bija šī trokšņa atšķirība. Protams, ka elektriskās zobu birstes nav ārkārtīgi skaļas, taču jebkura trokšņa samazināšana ir apsveicama.


Šī trokšņa samazināšanas tehnoloģija saucas “WhisperClean”. Parasti elektriskās zobu birstes lietošanas laikā rada vibrācijas un dūkoņas. Oclean Air 2 ir izstrādāta tā, lai darbotos ar ievērojami zemāku trokšņu līmeni salīdzinājumā ar tradicionālajām elektriskajām zobu birstēm. Specifikācija "<37dB" norāda, ka zobu birste darbības laikā rada mazāk nekā 37 decibelus skaņas.


Lai izprastu decibelu līmeņus, atradu žurnāla Forbes rakstu “Decibelu līmenis un dzirdes veselība: kas jāzina”, kur doti ikdienišķi piemēri:

Čukstēšana: apmēram 30 dB

Parasta saruna: aptuveni 60 dB

Motocikls: 95 dB


Kā var redzēt, Oclean Air 2 trokšņu līmenis ir krietni zem parastas sarunas skaļuma. Šī ultraskaņas trokšņu samazināšanas tehnoloģiju padara to par klusāko elektrisko zobu birsti tirgū.

Ergonomika

Sajūta rokā ir diezgan patīkama, jo tā ir viegla un gluda. Tā izmēra ziņā ir gandrīz pa vidu starp standarta elektriskajām zobu birstēm un manuālajām birstēm.


Pie gludās apdares ir nepieciešams nedaudz pierast, jo, ja ir mitras rokas, var pamanīt, ka birste nedaudz slīd, tāpēc ir nepieciešams stingrāks satvēriens.


Lietošanas laikā tā vibrē rokās vairāk kā citas Oclean birstes, iespējams tāpēc, ka tā ir salīdzinoši plāna.

Dizains

Minimālistisks dizains, ar vienu pogu, kas iedegas, kad birste tiek lietota.

Zobu birstes galviņa ir baltā krāsā, taču pati birstes krāsa ir cita. Es būtu devis priekšroku pieskaņotai birstes galviņas krāsai.


Oclean piedāvā Air 2 modeli četrās dažādās krāsās - tulpju baltā, eikalipta zaļā, īrisa violetā un rozes rozā. Diezgan unikāla ir eikalipta zaļā krāsā, kas ir arī Air 2T modelim, kas nāk komplektā ar ceļojuma futlāri, pieskaņotu uzgali un birstes turētāju. Un tas ir tikai pāris eiro dārgāks.

Oclean Air 2 Lietošanas pieredze

Neskatoties uz tās lēto cenu, Oclean Air 2 ļoti labi tīra zobus. Funkcijas pilda tieši tikpat labi kā daudzas citas tirgū piejamajām elektriskajās zobu birstēs. Darbības princips ir balstīts uz soniskajām kustībām, kas mehāniski vibrējot, kustās no vienas puses uz otru. Šīs kustības attīra virsmu, kā arī masē smaganas. Zobu birste tikai jāpārvieto no vienas puses uz otru, pašam nav manuāli jātīra.


Ja patīk vienkārša elektriskā zobu birste, ar ierobežotām funkcijām, kas joprojām veic savu darbu, šis ir labs variants.


Vēl viena šīs zobu birstes priekšrocība ir tās ilgstošais akumulators un ātras uzlādes iespējas. Uzlāde ilgst tikai 2,5 stundas, un akumulatora darbības laiks ir 40 dienas. Pat ja lādētājs ir jāņem līdzi ceļojuma laikā, tas ir mazs un viegls.

Izturība

Ikdienas lietošanā birste ir izturīga. Ja tā nejauši nokrīt uz flīzēm, tā turpinās darboties. Tā kā birste ir smalka un gluda, to ir viegli izslidināt no rokām, tāpēc varu teikt, ka Air 2 izturība ir pārbaudīta praksē.

Zobu birstes kopšana

  • Pēc katras zobu mazgāšanas reizes noskalo zem tekoša ūdens.
  • Katru mēnesi ieteicams noņemt birstes galviņu un notīrīt metāla savienojumu.

Maiņas uzgaļi

Zobārsti iesaka mainīt zobu birstes uzgali ik pēc trim mēnešiem, jo tā ir augsne baktērijām, tostarp tām, kas var izraisīt smaganu slimības un citas mutes veselības problēmas.


Visi Oclean uzgaļi der visiem Oclean birstes modeļiem.


Regulāra zobu birstes uzgaļa nomaiņa palīdz novērst kaitīgo baktēriju uzkrāšanos, samazinot infekcijas risku.

Tīru zobu sajūta

Jāsaka godīgi, ka tīrīšanu ar manuālo zobu birsti un elektrisko zobu birsti nevar salīdzināt. Cilvēka roka fiziski nespēj tik ātri kustēties, lai varētu iztīrīt zobus kā Oclean Air 2 ar 80 000 kustībām minūtē. Šī jaudīgā funkcija ir pašās soniskajās kustībās, kas kustās no viena sāna uz otru, tāpēc ir sajūta it kā profesionālis man būtu iztīrījis zobus. Pēc sajūtām tie ir gludāki un šķiet, ka neviena spraudziņa nav izlaista.

Aplikuma tests (pirms un pēc)

Veicu aplikuma testu, izmantojot specializētas tabletes, kas iekrāso aplikumu uz zobiem, ko pēc tam notīrīju ar Air 2 elektrisko zobu birsti. Rezultāti bija pārsteidzoši. Pēc aplikuma tabletes sakošļāšanas, ļāvu tai mijiedarboties ar aplikumu uz maniem zobiem, par ko liecina spilgti zilais krāsojums. Zobu birste efektīvi noņēma aplikumu, atstājot manus zobus tīrus un gludus.

Baterija un lādēšana

Kā notiek lādēšana?

Lādēšana notiek ar USB apaļo magnētisko lādētāju uz kura jāuzliek birste. Magnēti starp birstes apakšu un lādētāja pamatni ir diezgan spēcīgi, tāpēc, mēģinot izņemt no tā zobu birsti, lādētājs būs jāpaceļ un nedaudz jāspiež uz leju, paceļot birsti uz augšu.


Lādēšana ir diezgan vienkārša un salīdzinoši reta, jo birstes akumulators darbojas līdz 40 dienām. Kabeļa garums ir 30 cm.

Cik ilga ir uzlāde?

Uzlādes ilgums ir divas stundas un 30 minūtes. Akumulatora darbības laiks ir 40 dienas, ja tīrīšana tiek veikta divas reizes dienā pa 2 minūtēm.

Kā zināt, kad nepieciešama uzlāde?

Uzlādes laiks nesagādā problēmas, jo zobu birste uz lādētāja jānovieto ikreiz, kad iedegas sarkanais LED indikators ap pogu.

Kritiena tests

Lai pārbaudītu Oclean Air 2 zobu birstes izturību, veicu kritiena testu no viena metra augstuma un novērtēju izturību no dažādiem leņķiem.


  1. Nometu zobu birsti uz sāniem, imitējot izplatītu nejauša kritiena scenāriju.
  2. Pēc tam nometu zobu birsti tā, lai birstes galviņa būtu uz leju.
  3. Visbeidzot, metu birsti ar apakšējo daļu uz leju.


Secinājumi ir diezgan iepriecienoši. Lai gan var redzēt, ka uzgalis pirmajā kritienā nenoturējās uz birstes, birste darbojās pēc visiem trīs kritieniem.

Ūdensizturības tests

Novērtēju arī Oclean Air 2 ūdensizturības spējas, iegremdējot birsti ūdenī uz divām minūtēm un ieslēdzot to tīrīšanas režīma. Jāatzīmē, ka pat pēc ilgstošas iegremdēšanas elektriskā zobu birste turpināja darboties nevainojami, demonstrējot tās izcilo ūdensizturīgo dizainu un IPX7 ūdensizturības līmeni.


Šis tests vēlreiz apstiprināja Oclean Air 2 spēj izturēt ūdens iedarbību, neapdraudot funkcionalitāti. Vai tās ir nejaušas šļakatas lietošanas laikā vai arī birstes iekrišana vannā. Oclean Air 2 elektriskā zobu birste ir aprīkota tā, lai izturētu ikdienas izaicinājumus.

Fināla viedoklis par Oclean Air 2

Programmas ir divas un piemērotas gan tiem, kas vēlas stiprāku tīrīšanu, gan tiem, kas vēlas maigāku. Man personīgi likās, ka “stiprais” režīms ir par stipru un “maigais” režīms par vāju. Pieņemu, ka birstes režīmi ir domāti gan cilvēkiem ar jutīgiem zobiem, gan “stiprais” režīms, kas domāts tiem, kam patīk spēcīgāka tīrīšana. Katrā ziņā, ir labi, ka var pamainīt.


Kā teikts ražotāja instrukcijā, tad viens režīms ir “rīta” un otrs “vakara”. Kopumā Oclean Air 2 ir laba budžeta zobu birste, kas joprojām izskatās izcili un nenoliedzami tīra zobus kvalitīvi, jebkurā no diviem izvēlētajiem režīmiem.

Kam Oclean Air 2 ir piemērots?

Vienkāršības piekritējiem: Oclean Air 2 ir viegli lietojama un ir piemērota personām, kuras savā mutes dobuma kopšanas rutīnā par prioritāti uzskata vienkāršību. Birstei ir tikai viena poga, kas nesagādās grūtības lietošanas procesā.


Ceļojumu entuziastiem: Oclean Air 2 ir lieliski piemērots tiem, kas pastāvīgi atrodas ceļā. Tā vieglais dizains un kompaktais izmērs padara to par ideālu ceļabiedru.


Budžeta variants: ar savu pieejamo cenu un vienkāršo darbību, zobu birste ir lieliski piemērota studentiem vai cilvēkiem, kuri vienkārši grib labi iztīrīt zobus, bez liekām darbībām un lēti.


Personām ar jutīgiem zobiem: Oclean Air 2 maigs tīrīšanas režīmi un klusa darbība, kas padara to piemērotu personām ar jutīgiem zobiem vai tiem, kas dod priekšroku klusai zobu tīrīšanai.

Kam Oclean Air 2 var nebūt piemērots?

Pieredzējuši lietotāji: personas, kuras meklē uzlabotas funkcijas vai pielāgojamus iestatījumus, Oclean Air 2 var trūkt iespēju un funkcionalitātes.


Tehnoloģiju entuziasti: tiem, kam patīk progresīvas tehnoloģijas un uzlabotas funkcijas, Oclean Air 2 vienkāršība un funkciju trūkums var šķist nepiemērots tavām gaidām.

Iesaku aplūkot citus modeļu ar skārienjutīgajiem ekrāniem un aplikācijām telefonā.

Alternatīvas

Oclean Flow: personas, kas meklē zobu birsti ar lielāku akumulatora ietilpību, Oclean Flow piedāvā pārliecinošu alternatīvu. Tā darbojas 180 dienas ar vienu uzlādi. Tomēr ir vērts atzīmēt, ka Oclean Flow ir skaļāka, salīdzinot ar Oclean Air 2 kluso darbību.


Oclean F1: Tiem, kas vēlas daudzpusīgāku mutes dobuma kopšanas rutīnu, Oclean F1 var šķist pievilcīga, jo piedāvā trīs tīrīšanas režīmus – standarta, baltināšanas un jutīgiem zobiem. Jāpiebilst, kas šis arī būs budžeta, taču efektīvs variants.


Oclean Endurance: ja jauda ir tas, ko meklē, tad izvēle ir Oclean Endurance. Ar savu spēcīgo motoru un moderno tīrīšanas tehnoloģiju, tā nodrošina jaudīgu un efektīvu tīrīšanu.


Oclean X Ultra S: ja esi jaunāko tehnoloģiju cienītājs, tad šī ir pasaulē pirmā zobu birste, kurā ir iebūvēts mākslīgā intelekta balss brīdinājums.

Apskati citus Oclean modeļus

0 Komentāri
Pievienot Komentāru
Jūsu grozs ir tukš Turpināt
Pirkumu Grozs
Kopā:
Atlaide 
Atlaide 
SKU:
Aplūkot Detaļas
- +
Izpārdots