Pieslēgties
Pieslēgties

Raksti

Oclean F1 elektriskās zobu birstes atsauksme

Oclean F1 elektriskās zobu birstes atsauksme

Tev ir apnicis, ka elektriskās zobu birstes ir dārgas? Šķiet, ka katram zobu vai mutes produktam ir pārāk augsta cena, liekot aizdomāties, vai tas vispār ir ieguldījuma vērts.


Meklējot elektrisko zobu birsti, atduramies pret dārgajiem cenu piedāvājumiem, kas var būt līdz pat 400 eiro par zobu birsti. Ja esi iesācējs šajā lauciņā, tad sagatavojies uzzināt, kāpēc Oclean F1 nav tikai kārtējā elektriskā zobu birste, bet gan jaudīga, stilīga un lēta izvēle, kas pilda tādas pašas funkcijas kā birstes no dārgā gala.

Autors: Toms Kleinšmits

Papildu informācija:

Atjaunots: 27. marts 2024

Plusi / Mīnusi

Plusi:

Viegla lietošana;

Ļoti lēta;

Ātra uzlāde, tikai 2h

Viegla, tikai 98g;

Mīnusi:

Šī zobu birste ir skaļāka par citiem Oclean modeļiem.

Īsumā:

  • Oclean F1 pierāda, ka labai zobu birstei nav jāmaksā dārgi. F1 modelis ir lēts un pieejama ikvienam.


  • Ko nozīmē "zonas taimeris" un kā tas man palīdzes tīrīt zobus? Izpētu visas funkcijas.


  • Vai zobu birsti ir kaut kā īpaši jākopj? Uzzini, ko darīt, lai tā kalpotu ilgāk.


  • "Man nav nepieciešamība lietot elektrisko zobu birsti." Nav taisnība. Pētījums, kas pierāda pretējo.


  • Vidējie funkciju rādītāji starp visām Oclean elektriskajām zobu birstēm. 

Oclean kļūst arvien pazīstamāks zīmols, pateicoties produktu draudzīgajām cenām un elektrisko zobu birstu kvalitatīvajai darbībai. Zīmols ir labs piemērs tam, ka elektriskajai zobu birstei nav jāmaksā daudz.


Šoreiz izmēģinu Oclean F1, kas pateicoties īpaši izdevīgajai cenai, ļauj izbaudīt augstas veiktspējas zobu birstes priekšrocības, neiztukšojot visu maku.


Tā darbojas ar jaudīgu 72 000 kustību minūtē “Maglev” motoru, kas katru reizi nodrošina rūpīgu tīrīšanu un smaganu masāžu, tādā veidā stimulējot asinsriti, mazinot iekaisumu un stiprinot smaganu audus.


Labā ziņa ir tā, ka Oclean F1 modelis ir pieejams divās krāsās un papildus var iegādāties ceļojumu futlāri, lai sagatavotu zobu birsti higiēniskai un drošai pārvadāšanai ceļojumu laikā.

Kas ir iepakojumā?

  • Oclean F1 elektriskā zobu birste
  • 1 maiņas galviņa
  • Magnētiskais USB lādētājs
  • Lietošanas instrukcija

Oclean F1 tehniskā specifikācija

Tīrīšanas jauda: 72 000 kustību minūtē

Akumulatora darbības laiks: līdz 30 dienām

Režīmi: 3 (baltināšanas režīms, standarta režīms un jutīgiem zobiem)

Uzlāde / Uzlādes laiks: Magnētiskā ar USB / 2h

Garantija: 2 gadi

Ūdensizturība: IPX7

Krāsu pieejamība: gaiši zila, tumši zila

Svars: 98g

Garums kopā ar uzgali: 24.4cm

Platums resnākajā vietā: 2.1cm

Skaļums: <45 dB

Programmas

Oclean F1 pieejami trīs tīrīšanas režīmi, kas pielāgoti dažādiem tīrīšanas līmeņiem (standarta, balinošais un jutīgais režīms).


Standarta līmenis ir piemērots normāleim zobiem.

Balinošais režīms ir pēc sajūtām stiprāks, jo tas rūpējas par zobu krāsas uzlabošanu. Jutīgais režīms ir īpaši piemērots tiem, kam ir jutīgi zobi vai smaganas.


Parocīgi ir tas, ka zobu birste atceras pēdējo lietoto tīrīšanas režīmu un nākamajā reizē tā ieslēgsies ar to pašu režīmu.

Funkcijas

Pati birste ir aprīkota ar vienu pogu un LED indikatoru. LED indikators iedegas sarkans, ja akumulatoru ir nepieciešams uzlādēt, kā arī tas norāda esošo tīrīšanas līmeni. Turklāt, lai ieslēgtu/izslēgtu zobu birsti ir jānospiež poga, bet, lai pārslēgtos starp tīrīšanas režīmiem, poga ir jātur nospiesta 2 sekundes.


Zobu birstei ir arī tādas funkcijas kā “zonas uzraudzība” un 2 minūšu taimeris, kas ik pēc 30 sekundēm atgādina, ka jāmaina tīrīšanas zona, lai nodrošinātu, ka visas zobi tiek iztīrīti vienmērīgi. F1 automātiski apstājas pēc 2 minūtēm, kas ir arī ieteicamais zobu tīrīšanas laiks.


Iespaidīgi ir tas, ka tik maza un lēta zobu birste var būt ar 5000 stundu ilgu kalpošanas laiku, kas pēc ražotāja teiktā, ir 10 reizes ilgāk nekā tradicionālie zobu birstu motor

Ergonomika

Jāsāk noteikti ar to, ka F1 ir ļoti viegla zobu birste, tikai 98g, būtībā nevar pateikt atšķirību starp Oclean Air 2 modeli, kas ir 90g viegla. F1 gludais dizains lieliski iederējās manā rokā, ērti un viegli satvert.


Poga ir viegli sasniedzama un darbināma un var ērti pārslēgties starp tīrīšanas režīmiem.


Tīrīšanas process ir diezgan intuitīvs un nesagādā problēmas pārslēgties starp režīmiem tīrīšanas laikā.


Apdare ir drīzāk matēta, kas rada neslidīgu efektu, tāpēc to, iespējams, retāk nometīsi zemē. Raksta turpinājumā varēsi noskaidrot tās izturību pret triecieniem.

Dizains

Oclean piedāvā F1 modeli divās krāsās - gaiši zilā un tumši zilā. Man personīgi uzrunā tumši zilā krāsa, jo gaiši zilā rada pārāk plastmasīgu izskatu, savukārt tumši zilā izskatās dārgāka.


Gaiši zilajai birstei komplektā nāk klāt arī gaiši zila maiņas galviņa, taču apbēdināja fakts, ka pēc tam šādu krāsu nevar nopirkt Latvijā, tāpēc būs vien jāpērk maiņas galviņa, kas nepiestāvēs birstei.


Tumši zilajai zobu birstei komplektā nāk klāt melna maiņas galviņa, kuru pēc tam var arī iegādāties krāsā, kas piestāvēs birstei.

Oclean F1 Lietošanas pieredze

Oclean F1 modelis pēc sajūtām ļoti labi iztīra zobus. Arī šī Oclean modeļa darbības princips ir balstīts uz soniskajām kustībām, kas mehāniski vibrējot, kustās no vienas puses uz otru. Šīs kustības attīra virsmu, kā arī masē smaganas. Zobu birste tikai jāpārvieto no vienas puses uz otru, pašam nav manuāli jātīra.


Nedaudz kaitinoša likās birstes skaņa tīrot zobus, jo tā rada pīkstošas skaņas, kas traucē. Ņemot vērā, ka tā ir lēta, tad šīs skaņa iemesls ir saprotams. Tīrīšanas beigās, tā rada tādu kā beigu skaņu, kas liecina, ka 2 minūtes ir pagājušas - šī skaņa ir saprotama, jo brīdina par tīrīšanas noslēgumu, taču nepārtrauktā “pīkstēšana” mani nevisai iepriecināja.

Izturība

Kā jau minēju iepriekš, tad F1 ir nedaudz matēta, kas rada pretslīdes efektu, tāpēc tā kritīs uz zemes retāk. Šim modelim ir arī IPX7 ūdensizturības pakāpe, kas nozīmē, ka droši to vari iemērkt ūdenī un birste turpinās darboties.

Zobu birstes kopšana

  • Pēc katras zobu mazgāšanas reizes noskalo zem tekoša ūdens.
  • Katru mēnesi ieteicams noņemt birstes galviņu un notīrīt metāla savienojumu. Tas ne tikai uzlabos birstes darbību, bet arī pagarinās tās kalpošanas laiku.

Maiņas uzgaļi

Zobārsti iesaka mainīt zobu birstes uzgali ik pēc trim mēnešiem, jo tā ir augsne baktērijām, tostarp tām, kas var izraisīt smaganu slimības un citas mutes veselības problēmas.


Visi Oclean uzgaļi der visiem Oclean birstes modeļiem.


Regulāra zobu birstes uzgaļa nomaiņa palīdz novērst kaitīgo baktēriju uzkrāšanos, samazinot infekcijas risku.

Tīru zobu sajūta

Oclean F1 modelis tīra zobus ar 72 000 kustībām minūtē. Vari iedomāties, ka ar savu roku tik ātri tīri zobus? Es arī nē. Tāpēc loģiski, ka elektriskā zobu birste iztīrīs zobus labāk nekā manuālā zobu birste.


2013. gada veiktajā pētījumā “Elektrisko un manuālo zobu birstu efektivitātes salīdzinājums aplikuma un gingivīta kontrolē: klīnisks pētījums” ir pierādīta klīniska un statistiska mutes veselības uzlabošanās lietojot elektrisko zobu birsti. Elektriskās zobu birstes nodrošinot labu tīrīšanas tehniku visiem, kas tās lieto, neatkarīgi no roku veiklības.


Tāpat kā šim modelim, arī citiem ir noteikta jeb vienāda tīrīšanas tehnika. Oclean modeļi ir aprīkoti ar taimeriem, daži ar spiediena sensoriem, kas palīdz nodrošināt, ka tīri zobus ieteicamās divas minūtes un sariņus nespied pārāk stipri pret zobiem. Šī kombinācija arī rada šo te tīro zobu sajūtu, kā arī samazina zobu bojāšanos un smaganu slimību risku

Aplikuma tests (pirms un pēc)

Veicu aplikuma testu, izmantojot specializētas tabletes, kas iekrāso aplikumu uz zobiem, ko pēc tam notīrīju ar F1 elektrisko zobu birsti. Ja iepriekš minēju, ka pēc sajūtām likās, ka F1 iztīra tikpat labi kā citi Oclean modeļi, tad attēlā pa labi atzīmēju zonas, kur aplikums nav notīrījies. Uz augšējiem zobiem “ilkņiem” var redzēt zilo aplikuma toni, ko zobu birste pietiekami labi nav notīrījusi.

Baterija un lādēšana

Kā notiek lādēšana?

Lādēšana notiek ar USB apaļo magnētisko lādētāju uz kura jāuzliek birste. Magnēti starp birstes apakšu un lādētāja pamatni ir diezgan spēcīgi, tāpēc, mēģinot izņemt no tā zobu birsti, lādētājs būs jāpaceļ un nedaudz jāspiež uz leju, paceļot birsti uz augšu.

Cik ilga ir uzlāde?

Pilnīga uzlāde no 0 līdz 100% aizņem aptuveni 2 stundas un ar pilnu uzlādi tā darbojas līdz 30 dienām. Ceļojuma laikā nebūs jāuztraucas par akumulatora izlādēšanos.

Kā zināt, kad nepieciešama uzlāde?

Zobu birste uz lādētāja jānovieto ikreiz, kad iedegas sarkanais LED indikators uz birstes.

Kritiena tests

Lai pārbaudītu Oclean F1 zobu birstes izturību, veicu kritiena testu no viena metra augstuma un novērtēju izturību no dažādiem leņķiem.


  • Nometu zobu birsti uz sāniem, imitējot izplatītu nejauša kritiena scenāriju.
  • Pēc tam nometu zobu birsti tā, lai birstes galviņa būtu uz leju.
  • Visbeidzot, metu birsti ar apakšējo daļu uz leju.


Secinājumi ir diezgan iepriecienoši, jo pilnīgi nekas birstei nenotika pēc šiem trīs kritieniem.

Ūdensizturības tests

Novērtēju arī Oclean F1 ūdensizturības spējas, iegremdējot birsti ūdenī uz divām minūtēm un ieslēdzot to tīrīšanas režīmā. Pēc ilgstošas iegremdēšanas, elektriskā zobu birste turpināja darboties nevainojami, demonstrējot tās izcilo ūdensizturīgo dizainu un IPX7 ūdensizturības līmeni.


Šis tests apstiprina Oclean F1 spēju izturēt ūdens iedarbību, neapdraudot funkcionalitāti. Vai tās ir nejaušas šļakatas lietošanas laikā, vai arī tā būtu birstes iekrišana vannā. Oclean F1 elektriskā zobu birste ir aprīkota tā, lai izturētu ikdienas izaicinājumus.

Fināla viedoklis par Oclean F1

Tā kā režīmi ir trīs dažādi, tad noteikti var atrast sev piemērotāko. Es tīrīju ar “standarta” režīmu, jo “baltināšanas” likās par stipru manām smaganām, taču “jutīgais” režīms par vāju.


Kopumā jāsaka, ka zobu birste ir tiešām lēta un laba. Viss būtu izcili, ja nebūtu birstes “dūkoņa” jeb “pīkstēšana” darbības laikā. Priekš manis tas ir liels mīnuss, taču jāpiemin, ka starp citiem zīmoliem Oclean aizvien izceļas ar zobu birstu kluso darbību.


Kas attiecas uz aplikuma testu, kas nebija perfekts - elektriskā zobu birste tāpat iztīrīs zobus labāk par manuālo zobu birsti, tāpēc izvēle ir tavās rokās.

Kam Oclean F1 ir piemērots?

Vienkāršības piekritējiem: Oclean F1 ir viegli lietojama un ir piemērota personām, kuras savā mutes dobuma kopšanas rutīnā par prioritāti uzskata vienkāršību. Birstei ir tikai viena poga, kas nesagādās grūtības lietošanas procesā.


Budžeta variants: ar savu pieejamo cenu un vienkāršo darbību, F1 zobu birste ir lieliski piemērota studentiem vai cilvēkiem, kuri vienkārši grib tīrīt zobus ar elektrisko zobu birsti, bet lēti.

Kam Oclean F1 var nebūt piemērots?

Personas, kas meklē klusāku birsti: Jāsaka, ka F1 modelis ir skaļākais no visiem Oclean modeļiem, tāpēc tie, kas vēlas klusu birsti, būs jāskatās uz citiem variantiem.


Tehnoloģiju entuziasti: tiem, kam patīk progresīvas tehnoloģijas un uzlabotas funkcijas, Oclean F1 vienkāršība un funkciju trūkums var šķist nepiemērots gaidām. Iesaku aplūkot citus modeļu ar skārienjutīgajiem ekrāniem un aplikācijām telefonā.

Alternatīvas

Oclean Air 2: ja nepatīk birstes dūkšana, Oclean Air 2 ir lieliska alternatīva. Pateicoties klusākai darbībai, tā nodrošina mierīgāku tīrīšanas pieredzi. Tā ir lieliski piemērota tiem, kas dod priekšroku maigākai zobu tīrīšanai.


Oclean Endurance: ja jauda ir tas, ko meklē, tad izvēle ir Oclean Endurance. Ar savu spēcīgo motoru un moderno tīrīšanas tehnoloģiju tā nodrošina jaudīgu un efektīvu tīrīšanu.


Oclean X Pro Digital: ja esi jaunāko tehnoloģiju cienītājs, bet aizvien vēlies maciņam draudzīgu variantu, tad X Pro Digital ir īstā izvēle. Tā ir ar skārienjutīgu ekrānu, aplikāciju telefonā, kā arī uz ekrāna attēlo zonas, kuras neesi pietiekami labi iztīrījis.

Apskati citus Oclean modeļus

0 Komentāri
Pievienot Komentāru
Jūsu grozs ir tukš Turpināt
Pirkumu Grozs
Kopā:
Atlaide 
Atlaide 
SKU:
Aplūkot Detaļas
- +
Izpārdots