Pieslēgties
Pieslēgties

Raksti

Izmēģinu viedo starpzobu ūdens irigatoru Oclean W1

Izmēģinu viedo starpzobu ūdens irigatoru Oclean W1

Mutes ūdens irigators:

Uzlabo mutes kopšanas rutīnu

Nogurdinošā ikdienas mutes kopšana rutīna rada daudz jautājumu, vai patiešām visu darām pareizi. Divas reizes dienā jātīra zobi, tad vakarā vēl jādiego ar zobu diegu, pēc kura asiņo smaganas. Ja vēl ir zobu breketes, tad kopšana jāveic vēl rūpīgāk, izmantojot ortodontisko zobu diegu, starpzobu birstītes, atsevišķu birstīti, kas paredzēta tīrīšanai zem loka. Katrā ziņā, ļoti sarežģīti un laikietilpīgi.

Izmēģināju Oclean W1 gudro starpzobu ūdens irigatoru— revolucionāra ierīce, kas apvieno jaunākās tehnoloģijas ar lietotājam draudzīgu dizainu. Iedziļināsimies tā viedajās, pielāgojamajās programmās un novatoriskajās funkcijās, kas maina pieeju mutes higiēnai

Autors: Toms Kleinšmits

Papildu informācija:

Atjaunots: 17. janvāris 2024

Satura rādītājs

Īsumā:

  • Neapmierinātība ar smaganu asiņošanu? (Pastāv maigāka alternatīva tradicionālajam zobu diegam.)


  • Haotiska izšļakstīšanās — vai tās ir neizbēgamas irigatora lietošanas sekas, vai arī Oclean W1 var mainīt pieredzi? (Ierīces unikālā ūdens un gaisa saspiešanas tehnika.)


  • Mēnesi ar pilnu uzlādi — vai Oclean W1 patiešām pārspēj konkurentus akumulatora darbības laika ziņā? (30 dienas ar pilnu uzlādi.)


  • Vai ierīces iegremdēšana ūdenī ir nekaitīga, vai arī tas var radīt neatgriezeniskus bojājumus? (IPX5 novērtējuma nozīme.)


  • Vai manas šaubas par starpzobu skalotāja efektivitāti salīdzinājumā ar tradicionālo zobu diegu bija pamatotas? (Uz pierādījumiem balstīta informācija.)

Oclean W1 tehniskā specifikācija

Modelis: W1

Svars: 159g

Sūkņa ūdens frekvence: 150 000 gaisa sūkņa rotācijas ciklu, 140 kpa spēcīgs impulss, 0,14 s ūdens izlaišana

Uzlāde: Magnētiska, USB kabelis

Uzlādes laiks: 3 stundas

Ūdensizturīgs: IPX5

Ūdens tvertnes tilpums: 30 ml

Akumulatora ietilpība: 1200 mAh

Akumulatora darbības laiks: 30 dienas

Bluetooth: Atbalsta Oclean Care+ aplikāciju. Iebūvēta SoC viedā mikroshēma, kas ievāc lietošanas datus.

Funkcijas: Korpusam ir trīs spēka līmeņi (manuālā dziļā tīrīšana, standarta, automātiskā), bet aplikācijā var iestatīt 9 intensitātes, kur 2 no tiem ir masāžas režīmi

Pieejamība: balts un tumši violets

Kas ir iepakojumā?

  • Gudrais starpzobu irrigators
  • 2 maināmie uzgaļi
  • Magnētiskais lādetājs ar USB kabeli
  • Ceļojumu futlāris
  • Lietošanas instrukcija


Komplektā ietilpst 45° leņķa radiāna uzgalis koncentrētai un jaudīgai ūdens plūsmai, ko var pagriezt 360°, lai tīrītu tālāk esošus zobus un grūtāk aizsniedzamās vietas. Sprauslas ir izgatavotas no silikona. Komplektā ir arī ceļojumu fulāris, kas ērti lietojams ceļojumu laikā, lai pārvadātu ierīci higiēniski un droši.

Kā lietot starpzobu skalotāju?

3 padomi lietošanā

  1. Piepildi ūdens tvertni ar remdenu ūdeni, nodrošinot komfortablu temperatūru. Iesaku pamēģināt ūdeni atšķaidīt ar mutes skalošanas līdzekli, taču jāpievērš uzmanība, lai tas nebūtu taisīts uz eļļas bāzes, jo var sabojāt iekšējo mehānismu.
  2. Uzspraud sprauslu un pielāgo iestatījumus, pamatojoties uz vēlmēm un jutību. Pirms ieslēgšanas ievieto uzgali 90 grādu leņķī pret zobiem un smaganām, lai ūdens šļācas pareizajā virzienā. Sāc ar zemāko iestatījumu, ja esi iesācējs mutes irigatora lietošanā.
  3. Pārvieto uzgali gar smaganu līniju un starp zobiem, nodrošinot rūpīgu tīrīšanu un iegūtu optimālus rezultātus. Atceries, ka konsekvence ir galvenais, tāpēc padari tīrīšanu par daļu no savas ikdienas.


Padoms:

Ja irigatoru plāno nelietot kādu laiku, ūdens tvertne ir jāiztukšo.

Ja tīrīšanas procesa laikā ierīce nedaudz uzsilst, tā ir tikai pazīme, ka tā cītīgi strādā.

Viedie risinājumi ar aplikāciju

Seko līdzi progresam

Esam nonākuši līdz labākajai daļai. Lietojot ūdens irigatoru, ir iespēja to pielāgot mutes higiēnas rutīnai un savām unikālajām vajadzībām. Kopā ir 9 intensitātes līmeņi, kas jāuzstāda aplikācijā un 3 tīrīšanas režīmi, kas jau automātiski uzstādīti ierīcē – manuālā dziļā tīrīšana, manuālā standarta tīrīšana un automātiskā tīrīšana.


Ierīce integrējas ar Oclean Care+ aplikāciju telefonā, ļaujot izvēlēties piemērotāko zobu tīrīšanas programmu un sekot līdzi progresam laika gaitā. Taču ar to viss nebeidzas, aplikācijā arī norāda, kad nepieciešams nomainīt uzgali un kad jātīrīt rūpīgāk.


Man personīgi patīk uzstādīt vienu režīmu un to lietot ilgstoši. Būtu izcili, ja šos iestatījumus varētu mainīt ierīcē nevis aplikācijā. Tā ir lieka nodarbe, mans mērķis ir pēc iespējas ātrāk iztīrīt zobu starpas, nedomājot par iestatījumu maiņu aplikācijā.


Bet uzgaidi, šis dažiem varētu patiks, jo divi no šiem deviņiem līmeņiem aplikācijā ir masāžas līmeņi, kas uzlabo asins plūsmu smaganās. Koncentrējoties uz pētniecību un izstrādi, zobu starpu skalotāju ražotājs austrumos Fly Cat Oral Care skaidro, ka mutes irigatora maigā masāža var palīdzēt uzlabot smaganu asinsriti, kas var palīdzēt novērst smaganu slimības un smaganu iekaisumu.


Jāpiemin, ka manuālie režīmi ir noderīgi tiem, kas dod priekšroku praktiskai pieejai un paši vēlas darboties. Ja manuālajos režīmos pašam ir jānospiež poga, lai ūdens šļāktos, tad automātiskajā režīmā vadības grožus pārņem ierīce.


Aplikācija domāta lietošanai tikai telefonā. Klikšķini uz ikonām zemāk, lai aplūkotu aplikāciju.

Starpzobu skalotāja dizains

Iespējams mazākais modelis pasaulē

Oclean W1 ūdens diegs ir mazākais modelis pasaulē - tā paši ražotāji saka. Pēc kastes atvēršanas tas pat izskatās mazāks nekā attēlos internetā un pavisam noteikti mazāks nekā citi irigatori. W1 modeļa izmērs ir 33,9 mm × 41,3 mm × 239 mm (ieskaitot sprauslu). Ierīce ir nedaudz resnāka un nedaudz lielāka par vidējo elektrisko zobu birsti. Svars ir tikai 159 g, tāpēc to ir ērti nēsāt līdzi jau komplektā esošajā ceļojumu futlārī.


Sarpzobu irigatora apakšdaļa ir noņemama, lai ielietu ūdeni vai mutes skalojamo līdzekli, kas sajaukts ar ūdeni. Šis irigators nešļāc ūdens strūklu, bet kombinē ūdeni ar gaisu, precīzāk, ātrgaitā saspiež gaisa un ūdens maisījumu, tāpēc tas palīdz izvairīties no haotiskas ūdens izšļakstīšanas, kas novērojams lietojot citas mutes higiēnas ierīces ar ūdeni. Pārāk lielas ūdens plūsmas dēļ nav nepieciešams noliekties pāri izlietnei, jo irigators šļāc gaisa un ūdens pilienus pa intervāliem.


Jāpiemin vēl viens punkts - ierīcei ir magnētiski uzlādējams akumulators ar USB uzlādes vadu, ko ļoti ērti izmantot, jo lādētāja gals vienkārši pielīp pats klāt. Runājot par akumulatora darbības laiku, ierīce ir aprīkota ar lielu 1200mAh akumulatoru, kas ar pilnu uzlādi darbojas vienu mēnesi, ja skalošana notiek vienu reizi dienā. Kāpēc tas ir svarīgi? Konkurentu mutes skalotāju akumulatora ilgums ir aptuveni 14 dienas, tāpēc šis ir diezgan revolucionāri. Vari aizmirst uz mēnesi par ierīces uzlādi.


Zobu starpu skalotājs Oclean W1 pieejams divās krāsās - balts un tumši violets. Uzgaļi ir caurspīdīgi un izgatavoti no silikona, jo tas ir elastīgs un mīksts materiāls, kas nodrošina maigu pieskārienu.

IPX5 ūdensizturības pakāpe

Korpusam ir IPX5 ūdensizturības pakāpe. Šis vērtējums norāda, ka tas ir aizsargāts pret ūdens šļakatām. Tas liek domāt, ka ierīce ir salīdzinoši izturīga pret ūdeni, jo ir piemērota lietošanai vidē, kur tā var tikt pakļauta ūdens šļakatām vai strūklām.


Tomēr šeit ir svarīgi atzīmēt, ka IPX5 vērtējums nenozīmē, ka ierīce ir pilnībā ūdensizturīga vai iegremdējama. Ierīces iegremdēšana ūdenī var izraisīt ierīces bojājumus.

Plusi un mīnusi

Plusi:

Ļoti viegls un ērts, lai pārvadātu;

Izsmalcināts dizains;

Ilgi darbojas ar vienu uzlādi;

Maigs pret smaganām.

Mīnusi:

Nav adapteris uzlādei, ir tikai USB vads;

Man noderētu lielāka jauda;

Aplikācija telefonā nešķiet ērts un lietderīgs risinājums.

Fināla viedoklis

Mazs un saudzīgs

Pirmajā lietošanas reizē uz sienām un grīdas var nonākt vairāk ūdens nekā mutē! Tas ir normāli, lietošanu ātri var apgūt. Ieslēdzot ierīci, uzgali vienkārši ir jāievieto mutē nevis jāskatās kā šļācās ūdens. Tas laikam attiecināms vairāk uz bērniem.


Ūdens pilienu sajūta, kas iziet cauri zobu starpām, ir diezgan atsvaidzinoša un visi režīmi man bija nesāpīgi un saudzīgi pret smaganām. Neradīja asiņošanu, kas ir bijis no citiem irigatoriem. Ūdens un gaisa maisījums nav fokusēts vienā punktā, bet gan izkliedēts, tāpēc tas nekairina smaganas ar spēcīgu strūklu kā citi irigatori. Varu vienīgi ieteikt atcerēties ieliet ūdens tvertnē siltu ūdeni, ja ir jutīgi zobi, lai izvairītos no zobu jutīguma sāpēm.

Ierīci var ērti paņemt līdzi ceļojumos, kādos izbraucienos vai vienkārši ejot paēst ārpus mājās. Tiem, kuriem šobrīd ir kāda ortodontiskā ārstēšana, zobārsti rekomendē pēc katras ēdienreizes tīrīt zobus un starpzobus, ko nav iespējams iztīrīt tikai ar zobu birsti.


Jāpiemin, ka man prasītos nedaudz stiprāka ūdens strūkla, jo vietās, kur ir ciešas zobu starpas, spiediens netiek cauri. Tas, protams, kā kuram, jo citiem ir jutīgas smaganas un pilnīgi pieteik ar augstāko W1 skalotāja režīmu. Ieguvums ir tas, ka ar rokām nav jāsaskaras ar muti, kā tas ir ar zobu diegu.

Pētījumi apstiprina pieredzi

Pirms Oclean W1 integrēšanas savā rutīnā, man bija dažas neskaidrībām par starpzobu skalotāja efektivitāti salīdzinājumā ar tradicionālo zobu diegu.Vai šī novatoriskā ierīce patiešām pārspēj pārbaudītās metodes? Jo savu darbu ierīce veica diezgan labi, bet tieši šim modelim man prasījās lielāku ūdens spiedienu.


Uzgāju rakstu "Vai ūdens irigatori tiešām dara savu darbu? Higiēnista centieni noskaidrot patiesību", kas bija ievietots interneta žurnālā higiēnistiem "RDH", kur minēti pētījumos balstīti apgalvojumi, kas liecina, ka starpzobu ūdens skalotājs noņem bioplēvi no zobu virsmām, kā arī baktērijas no periodonta kabatām efektīvāk nekā zobu diegs un manuālā zobu tīrīšana kopā.


Savukārt pētījums, ko veica mutes un sejas žokļu ķirurgs Ram Goyal (Rems Gojals), skaidroja kopējā aplikuma samazināšanos par 74,4% lietojot irigatoru, salīdzinot ar 57,7% kopējo aplikuma samazināšanos, izmantojot zobu diegu.

Nākamais solis pretī veselīgam smaidam:

0 Komentāri
Pievienot Komentāru
Jūsu grozs ir tukš Turpināt
Pirkumu Grozs
Kopā:
Atlaide 
Atlaide 
SKU:
Aplūkot Detaļas
- +
Izpārdots